Meld deg på Marxistisk Universitet 2020 – til marxismens forsvar

Meld deg på Marxistisk Universitet 2020 – til marxismens forsvar!

Den Internasjonale Marxistiske Tendensen inviterer dere til Marxistisk Universitet 2020 – til marxismens forsvar: en fire dagers sommerskole online den 25-28 juli.  Møtet vil være dedikert til forsvaret av marxismens revolusjonære ideer og har som mål å utdanne arbeidere og unge i marxistisk teori! Les mer om møtet og meld deg inn her!

Vi kommer til å ta opp mange forskjellige temaer og aspekter ved den marxistiske teorien og vise dens overlegenhet over alle reaksjonære, revisjonistiske og reformistiske ideer. Sommerskolen kommer også til å feire 200-årsjubileet til Friedrich Engels, som sammen med Marx grunnla marxismen. Diskusjonene blir oversatt til spansk og flere andre språk til vårt internasjonale publikum. 

Vi er på vei inn i en av de mest stormfulle periodene i menneskehetens historie. Kapitalismen befinner seg i en fullstendig blindvei verden rundt. Den kan ikke tilby menneskeheten noen vei ut. Coronapandemien, den økende massearbeidsledigheten og den økende spenningen mellom landene avslører systemets totale konkurs. Systemet har ingenting å tilby massene annet enn lidelse, elendighet og barbarisme. De opprørske protestene i USA de siste dagene er en refleksjon av denne prosessen som viser de store revolusjonære klassekampene som vil spre seg til hvert hjørne av planeten vår. 

Men som Lenin en gang så: “Uten en revolusjonær teori kan der heller ikke finnes noen revolusjonær bevegelse.” For marxister handler teori ikke om uendelige diskusjon om abstrakte saker – For oss er teorien et verktøy for revolusjonær handling. Midt i dette virvaret av hendelser, er det bare marxismens teori og metode som kan gi en klar analyse og en vei fremover for de som vil forandre samfunnet. Samtidig er det like viktig å føre en utilgivelig kamp mot den borgerlige ideologien som spres gjennom den borgerlig statsmedie, utdanningssystemet og religiøse institusjoner.  

Du er varmt velkommen den 25–28 juli – skolér deg i den marxistisk teorien og bli med i kampen for en sosialistisk revolusjon!

trykk her for å registrere deg i dag!