Brasil: Hacker truer ledende medlem av Esquerda Marxista og hans familie

Den brasilianske seksjon av den Internasjonale Marxistiske Tendensen (IMT) ble angrepet i et forsøk på å tie Esquerda Marxista (Marxistiske venstre) og deres revolusjonære ideer. IMT gir sin fulle støtte og solidaritet til de brasilianske kameratene i Esquerda Marxista og kamerat Johannes Halter, som mottok personlige trusler mot seg og sin familie. Vi oppfordrer alle vår lesere til å støtte kampanjen ved å sende solidaritetsmeldinger til contato@marxismo.org.br. Her er en uttalelse fra Esquerda Marxista.

Lørdag den 12. september truet en hacker moderatoren til Esquerda Marxistas Instagram side, Johannes Halter. Hackeren truet med å oppgi Johannes Halters og hans families adresse og personlige informasjon til en gruppe, som hadde hyret hackeren. Han sa først at han ble hyret av ”noen” og ”gruppen som har hyret meg”, etterfulgt av ”vi gjør det”. Uansett om det er en kriminell hacker som er involvert i utpressing, en leiemorder i den ytterste høyrefløyens tjeneste eller et medlem av en anti-kommunistisk gruppe, så vil Esquerda Marxista ikke la seg intimidere, og personen kommer til å måtte stå til ansvar for sine handlinger.

Ifølge hackeren var han hyret til å presse Johannes Halter til å deaktivere Instagram siden. Hackeren brukte dekknavnet “Asag” og ringte fra et amerikansk WhatsApp nummer +1(509)587-0987. Esquerda Marxistas Instagram side forblir aktiv og fortsetter med å spre revolusjonære ideer. Det her er enda et angrep mot Esquerda Marxista, som allerede har opplevd flere forsøk på å få hacket hjemmesiden sin og forsøk på å intimidere organisasjonen.

Esquerda Marxista og våre ledere har allerede gått igjennom flere rettssaker, anholdelser og angrep fra politiet på grunn av ideer og handlinger, som de støtter og sprer. Vi har også stått overfor fysiske angrep fra høyreorienterte grupper under demonstrasjoner, trusler mot våre medlemmer og tilslørte angrep mot våre aktivister og kontorer. Livraria Marxista (Marxistisk bokhandel), som blir drevet av gruppen i São Paulo, har vært gjenstand for flere politirazziaer, tyverier og hærverk.

Det er intimiderende metoder som blir brukt av statsagenter, reaksjonære, fascister og semi-fascister i et forsøk på å få deres idéer og program til overtaket. Den kommunistiske metoden har på den annen side alltid vært basert på å legge våre idéer åpent frem, innflytelsen til disse idéene og massekamp. Derfor ber vi alle organisasjoner som påstår å representere arbeidere, samt intellektuelle og aktivister, som tror på demokratiske friheter og retten til ytringsfrihet og organisering, om å si fra mot dette avskyelige forsøket, begått av et reaksjonært utskudd, som ikke har noen kvaler med å true foreldrene til en aktivist.

Det er ikke tilfeldig at utpressingsforsøket mot Esquerda Marxista og vår journalist skjer på et tidspunkt der kongressmedlem Eduardo Bolsonaro (fra partiet PSL-SP) har kommet med lovforslag 4425/2020. Lovforslaget fra presidentens sønn likestiller apologisme for nazisme med forsvar av kommunisme, og foreslår en kriminalisering av begge politiske sider.

Angrepet på Esquerda Marxista er en konsekvens av president Jair Bolsonaros reaksjonære politikk, den degenererte klikken rundt ham og hans følgere. I det nåværende politiske klimaet kommer det konstante insentiver for vold mot pressen, individuelle journalister og enhver politisk motstander eller opposisjonsparti. Selv før han ble valgt, pekte Jair Bolsonaro på kommunismen som sin største fiende.

Vi oppfordrer igjen alle til å delta i kampanjen og gå imot angrepet på ytringsfriheten og retten til organisere seg. Ta avstand fra angrepet og skap så mye gjennomslagskraft som mulig på hjemmesider, sosiale medier og diskusjonsgrupper.

Nedenfor kan du se skjermbilder av truslene og en lydfil fra utpresseren. Innholdet nedenfor er tilslørt av Esquerda Marxista for å beskytte familien til vår kamerat Johannes Halter. Samtalen med det kriminelle individet ble gjennomført av Esquerda Marxista.

9B068ED3 BF11 4968 883E 92B12C7224A8
3C0EB1FA C248 4CC0 B8A5 133017E8F5C0
Screenshot 3 WhatsApp
Screenshot 4 WhatsApp
Screenshot 5 WhatsApp
Screenshot 6 WhatsApp