Marxister mobiliserer til 1. mai

Støttespillere til Den Internasjonale Marxistiske Tendensen mobiliseres overalt i verden til første mai, hever revolusjonens og den internasjonale sosialismens banner. Den eneste løsningen til kapitalistisk barbari og det grufulle som kommer med COVID-19 pandemien.

Følg aktivitetene våre på sosiale medier (#MayDayIMT, #WorkersOfTheWorldUnite) og møt oss der du er!

Første mai er en merkedag i kalenderen til den internasjonale arbeiderbevegelsen. Inspirert av de heroiske kampene til Chicagos arbeidere i 1886 for en åttetimers arbeidsdag, og skrevet inn av den andre Internasjonale som en dag for arbeiderkamp, har den falt sammen med titaniske øyeblikk vår klasses historie.

I dag, stående foran den største kapitalistiske krisen vi kan huske, er ånden til arbeiderklassen på maidagen viktigere enn før.

Arbeiderklassen og ungdommen knuses mellom sykdommens og fattigdommens møllesteiner, mens de rike blir rikere. Milliardærer som Jeff Bezos har økt formuene sine med millarder av dollar, mens vanlige mennesker overlates uten fremtid.

I USA, Storbritannia, India, Brasil og mange andre land har flere hundre tusener mistet livene sine på grunn av en fryktelig sykdom. Tusener flere har mistet inntekter, levebrød og sine kjære.

Midlene til å ende dette marerittet finnes, men de er eiendommen til Big Pharma, parasitter, som støttes opp av borgerlige regjeringer, og som gang på gang har prioritert profitt framfor menneskers liv.

Bevegelser som Black Lives Matter i fjor, og en fornyet klassekamp i Latin Amerika, viser at massene ikke går mot denne situasjonen med lua i hånda.  

Tvert imot, en periode med enestående opptøyer og klassekonflikter er i gjære, der den eneste veien fremover er en forent kamp for sosialisme – å ende anarkiet i det såkalte frie markedet og erstatte det med en rasjonell planøkonomi som sørger for oss alle.

For å feire bevegelsens historie og agitere for kampene som kommer, marsjerer kameratene våre i første mai demonstrasjonene, og holder evenementer i dusinvis av land.

Dersom du ønsker å kjempe for en bedre verden, ta kontakt med oss og finn ut hvordan du kan bli involvert.  

Med Lenins ord på første mai 1904:

«Kamerater, arbeidere! La oss forberede oss med fordoblet energi for de avgjørende kampene som kommer! … La ordene deres spre seg enda lenger bort! La kampanjen for arbeidernes krav bli løftet enda mer resolutt frem! La feiringen av første mai vinne til seg flere tusen nye krigere til saken vår og øke styrkene våre i den store kampen for alles frihet, for friheten til alle som ligger under kapitalens åk!»

  • Kapitalisme og covid-19 pandemi: sosialisme eller barbari! 
  • Verdens arbeidere foren dere!
  • Gledelig første mai!