Pakistan: 7 kamerater er bortført av hæren!

Pakistan solidarity Image
Image: PYA

Søndag 22. april ble 7 av IMTs kamerater bortført i Karachi av hæren og den paramilitære styrken Sindh Rangers, kjent for sine overjuridiske drap. Dette må tas opp i arbeider og studentforeninger verden over.

Klikk her for siste informasjon om bortføringene, mal på brev som kan sendes til den pakistanske ambassaden og en mal for fagforeninger og studentgrupper.

Kameratene ble tatt ettersom de sluttet seg til støtteprotestene for Pashtun Tajafuz (beskyttelse) bevegelsen (PTM) foran Karachi Press Club. Karim Parhar fra Quetta, og Dr. Aftab Ashraf fra Lahore talte i tillegg til protestantene der de greiet ut om den reaksjonære og brutale rollen den pakistanske staten spiller. Andre kamerater reiste slagord mot grusomhetene som begås av den pakistanske staten mot pashtunere i stammeområdene og ellers i landet.

Protestene i Karachi ble holdt etter et kall  av lederskapet i PTM da de ble nektet å holde et åpent møte i Lahore søndag. Noen av lederne i PTM ble arrestert natten før møtet og møteplassen ble fylt med kloakkvann. Senere ble de arresterte lederne i PTM løslatt etter press fra bevegelsen, lederskapet ba medlemmer og sympatisører om å organisere protester i alle landets byer.

I protestene i Karachi så ga kameratene fra IMT  en fullstendig og komplett støtte til PTM mot den brutale undertrykkingen.

PTM har startet hva de kaller en Lang Marsj i Pakistan der de holder åpne møter i byer rundt omkring i landet. Den 8. april ble det holdt et møte i Peshawar der mer enn 150,000 mennesker deltok. Det var på dette møtet de kunngjorde at de skulle holde et møte i Lahore den 22. april. Statsapparatet har gjort alt de kan for å stanse møtet. Organisatorene og enhver som har prøvd å uttrykke solidaritet med bevegelsen har blitt truet. Det åpne møtet i Lahore innebar et stort steg fremover for bevegelsen da den inntil nå bare hadde holdt seg innad i de pashtunske områdene. Men dette møtet kunne spre bevegelsen til flere områder og andre folkeslag.

Møtet ble holdt imot alle odds, tusener deltok, ikke bare fra Lahore, men fra andre byer i Punjab. Lederskapet i bevegelsen talte nok en gang om hendelsene i stammeområdene der folk det siste tiåret er drept av hærens operasjoner, samtidig som Taliban og andre islamske fundamentalister er fullstendig støttet av staten. De viste også til at nesten 4000 uskyldige personer er blitt solgt til amerikanerne som terrorister. Når familiene har prøvd å søke etter dem gjennom lovlige og offisielle kanaler har de blitt trakassert og truet med alvorlige konsekvenser. PTM krever løslatelsen av 32 000 «savnede personer» bortført av den pakistanske hæren.

IMT i Pakistan og kamerater av den Progressive ungdoms Alliansen (PYA) har helt fra starten av støttet bevegelsen, som har prøvd å spre stemmen sin over hele landet. PYA inviterte lederen av PTM, Manzoor Pashteen til Faisalabad den 15. april så studenter og arbeidere i Faisalabad kunne uttrykke solidaritet med ham. Men autoritetene avlyste bookingen av rommet i Faisalabad Press Club og organisatorene fikk truende telefoner. PYA fikk et nytt sted hos advokat foreningen som også ble kansellert i siste øyeblikk etter et stort trykk fra hæren. Universitets administrasjonen tvang også studentene som organiserte arrangementet til å kansellere det da de ble truet med suspensjon fra universitetet. Studentene ble også truet med at de kunne risikere å bli savnede om de ikke sluttet å støtte PTM. Da bestemte ledelsen i PTM seg får å avlyse arrangementet og heller fokusere på møtet i Lahore.

I en separat begivenhet ble en annen kamerat av PYA i Multan også truet av de hemmelige tjenestene og avhørt i tre timer. PYA ble bedt om å avlyse arrangementet de holdt den 13. april, en seremoni for ett års dagen til Mashal Khans død. Der skulle de også vise støtte til PTM. Seremonien ble senere omgjort til en protest  holdt foran Multan Press Club.

En av de ledende kameratene i IMT Pakistan, Aftab Ashraf ble oppsøkt og avhørt i over en time av de hemmelige tjenestene. Han ble bedt om stanse sine revolusjonære aktiviteter.

Til tross for alle truslene, deltok en stor delegasjon av IMT i det åpne møtet PTM holdt i Lahore og hevet revolusjonære slagord. De holdt også bannere med støtteerklæringer til PTM.

IMT deltok også i støttemarkeringer i Karachi, Quetta og andre byer i landet.

I Karachi ble noen kamerater forfulgt av agenter og tatt av et stort oppbud av bevæpnet personell etter protestene. Selv om operasjonen var ledet av Sindh Rangers var personell fra hæren også til stede.

De hittil bortførte er:

1) Karim Parhar, leder av PTM og RWF Quetta

2) Attaullah Afridi, Organisator i PYA Karachi

3) Aftab Ashraf, sentralorganisator i RWF

4) Umer Riaz, Organisator i PYA Islamabad

5) Zain ul Abideen, Sentralorganisator i PYA

6) Gulbaz, Organisator i RWF Kashmir

7) Bilawal Baloch, Generalsekretær i PYA i Balochistan

Ingen har fått vite hva som har skjedd dem og det er heller ikke opprettet sak mot dem. Dette er en vanlig praksis politiet og hæren bruker når en stor massebevegelse oppstår. Statsapparatet prøver sitt beste for å knuse bevegelsen og å drukne den i blod. Den korrupte pressen i Pakistan har til nå boikottet bevegelsen og viser et giftig hat. Alle de politiske partiene i parlamentet er medsammensvorne i denne kriminelle handlingen og støtter det brutale statsapparatet.

Rao Anwar, en politimann, han som drepte Naqibullah Mehsud hendelsen som førte til protestene i første omgang har fått støtte hilsener høyesteretten og alle statsautoriteter. Den tidligere presidenten i Pakistan og nåværende leder i PPT kalte Rao Anwar for en modig mann på TV i et intervju rett etter drapet.

Arbeiderne og bøndene i Pakistan, sammen med de revolusjonære studentene, har absolutt ingen venner i ledelsen til disse partiene. De appellerer bare til sine brødre og søstre verden over for solidaritet i en kritisk time.

Vi krever en øyeblikkelig løslatelse av våre syv kamerater i IMT bortført av den pakistanske hæren. Deres eneste ugjerning var å vise sitt syn på den pakistanske staten og støtten til PTM foran Karachi Press Club.

Vi krever også at PTMs krav blir øyeblikkelig akseptert, at staten stanser sine ugjerninger i stammeområdene og stopper støtten til islamsk fundamentalisme.

Vi fordømmer også imperialistintervensjonene i Pakistan som har skapt disse monstrene og støttet den brutale pakistanske staten.

Vår eneste styrke er vår solidaritet. Vi lover å fortsette kampen til siste slutt. Vårt siste mål er å fjerne det råtne kapitalistiske systemet ved en sosialistisk omveltning.

Lenge leve IMT!

Arbeidere foren dere!

Lal Salaam!

Vær så snill bring dette videre til fagforeninger, lokale partier, studentforeninger og send protester:

til din pakistanske ambassade, som du kan finne her

https://www.embassypages.com/pakistan

Til statsministeren, Shahid Khaqan Abbasi, ved statsministerens kontor i Islamabad på info@pmo.gov.pk

The National Police Bureau of Pakistan: på:

http://www.npb.gov.pk/index.php/play-part/

Med kopier til editor@marxist.pk

og editor@marxist.com