Solidaritetskampanjen lyktes, alle bortførte sosialister i Pakistan er frie

Takk til alle som støttet kampanjen! /Image: Millitan

På fredag ble de elleve bortførte marxistene i den Progressive ungdoms alliansen (PYA) og Den Røde arbeider fronten satt fri. Dette er en stor seier for solidaritetskampanjen som holdt det gående 25. og 26. april, både i Pakistan og internasjonalt.

Alle elleve var medlemmer av den Internasjonale Marxistiske Tendensen (IMT), de ble bortført for rollen de spilte  i å organisere en solidaritetskampanje for den pashtunske bevegelsen som har rystet Pakistan den siste perioden. Det startet 12. januar etter at en ung selger ble drept av en notorisk politibølle i Karachi.

Solidaritet med PTM

De påfølgende ukene mobiliserte flere hundre tusener pashtunere. De har fått nok av sikkerhetsstyrkenes brutalitet. Et av hovedkravene til bevegelsen er løslatelsen av de over tredve tusen forsvunne menneskene som staten har vært delaktig i, de siste ti årene.